Kringloopwinkel Westerkwartier heeft een nieuw product: naast de al bij de kringloop ingebrachte fietsen hebben we nu ook keurig opgeknapte -wees- fietsen voor een mooie prijs. Een fiets - te herkennen aan de gele stuursticker- waar je zorgeloos op wegrijdt nadat je ‘m gekocht hebt! En je bent nog duurzaam bezig ook. Wat wil je nog meer?

“Onze fietsen zijn 100% gecheckt en opgeknapt en waar nodig van nieuwe onderdelen voorzien zoals slot, en verlichting”, zegt Cor Kazemier, werkcoach van de Kringloopwinkel. “Het zijn trouwens geen elektrische fietsen, maar goede, gebruikte fietsen, vaak van bekende merken.”

Weesfietsen

De fietsen in de Kringloopwinkel waren ooit zogenaamde weesfietsen: fietsen die in stallingen of op carpoolplaatsen achterblijven en regelmatig door de gemeente Westerkwartier worden opgehaald en eerst in bewaring geplaatst. Als uiteindelijk niemand zich meldt voor de fiets, gaan ze naar Novatec.

Gevoel voor techniek

Door het herstel en de reparatie van de weesfietsen heeft Novatec werk voor mensen met gevoel voor techniek. Vier medewerkers zijn hier dagelijks mee bezig in een werkplaats aan de Feithsweg. De fietsen leveren niet alleen mooi werk op, het is ook nog eens super duurzaam: de fietsen en fietsonderdelen worden niet weggegooid, maar krijgen een tweede leven.

Versnellingen

Edwin van Houten, werkcoach bij Novatec, is er blij mee. “In twee maanden tijd hebben we de werkplaats opgezet. Onze medewerkers controleren alle fietsen die binnenkomen. De banden, verlichting, versnellingen, de aandrijving, het zadel, noem maar op. Sommige klussen zijn eenvoudig, andere wat ingewikkelder. Als het nodig is, vernieuwen we onderdelen. Het gaat heel goed, de eerste weken verkochten we zo’n 4 fietsen per week!”

Kringetje rond

“We zitten nu in de opbouwfase. We vinden het belangrijk dat medewerkers zich verder kunnen ontwikkelen. Daarom worden workshops gegeven door een lokale fietsenmaker. En het zou helemaal mooi zijn als straks een van onze medewerkers via de fietsenwerkplaats aan het werk kan buiten Novatec. We zijn immers een ontwikkelbedrijf. Dan is het kringetje rond.”

Op zoek naar een goede fiets met zorgeloos fietsplezier voor een prima prijs? Kom eens langs bij de Kringloopwinkel Westerkwartier. Uitproberen mag altijd!